Olivsorten som denna olja är gjord av heter Correggiolo. Denna olivolja är ekologisk och plockad för hand, den pressas i stora granitpressar inom 24 timmar efter skörd, helt mekaniskt och är extra vergine och single estate. Smaken är mild, gräsig och har en distinkt smak av färska kronärtskockor samt en pepprig eftersmak.
Rimini Extra Vergine Olive Oil 500 ml
En olivolja av högsta kvalitet, extra vergine. Ekologisk och plockad för hand. Pressad i stora granitpressar inom 24 timmar efter skörd. Den görs på en blandning av Correggiolo och Frantoio oliver. Den har en pepprig smak som gör att den passar perfekt att ha på matbordet för att avnjutas ”rå”.
Peperoncino Extra Virgin Olive Oil 250 ml
Samma olja som Pascoli men smaksatt med stark ekologisk Kalabresisk chilipeppar (peperoncino).
Aceto Balsamico Nero 250 ml
Gjord av druvorna lambrusco och trebbiano som växer där oliverna växer, balsamicon lagras sedan på fat av ek och körsbär i minst fem år i Modena. Den innehåller inget tillsatt socker, färgämnen eller övriga tillsatser. Jättegod ihop med olivoljan men också jättegod på gorgonzola eller att droppa på vaniljglass med färska bär.
Aceto Balsamico Bianco 250 ml
Gjord på enbart trebbianodruvor. Denna produkt är ej lagrad vilket ger den en härligt spritzig/fruktig känsla/ smak. Innehåller inget tillsatt socker, färgämnen eller övriga tillsatser. God ihop med olivoljan till en sallad, utmärkt att ringla på kallt kött/fisk för att göra en fräsch förrätt.
Marmellata Bergamotto 260 gr
Detta är en marmelad gjord på hela 67% bergamott. En citrusfrukt direkt förknippad med det soliga Kalabrien. Marmeladen är bittersöt och liknar ingen annan marmelad. Passar till all ost men är även god på bröd med kallt smör eller för den vågade ihop med både kött och fisk.
Crema al Pistacchio 200 gr
En pistagecreme från Sicilien i knallrosa förpackning. Fri från palmolja. Fantastisk att servera tillsammans med mörk choklad och färska bär. Den är även god att ha till vitt bröd, söta kex eller mjuka kakor. Bjud den som en dipp till färska frukter och bär.
Rummo Pasta
Torkad Pasta av det välkända märket Rummo som grundades 1846. Pastan håller mycket hög kvalitet och produceras enligt en gammal hantverksmetod, långsam extrudering med bronsmunstycken. Detta ger en porös yta som bättre suger upp pastasåsen. Fabriken ligger i Benevento i Campania i södra italien, där det bästa durumvetet odlas, och vattnet som används kommer speciellt från Sannio-dalen.
Rummo Pasta Glutenfri
Denna pastan är gjord på samma vis och med samma omsorg som durumvete pastan. Den här glutenfria pastan är gjord på majs och fullkornsris.