Vi håller köket öppet under dessa tider;

Produkter

Här presenterar vi utvalda delar av de italienska produkter vi säljer. Besök vår restaurang för fullständigt sortiment och tillfälliga erbjudanden.
regio-p
Gridelli Extra Vergine Olive Oil

Pascoli Extra Virgine Olive Oil 500 ml

Olivsorten som denna olja är gjord av heter Correggiolo. Denna olivolja är ekologisk och plockad för hand, den pressas i stora granitpressar inom 24 timmar efter skörd, helt mekaniskt och är extra vergine och single estate. Smaken är mild, gräsig och har en distinkt smak av färska kronärtskockor samt en pepprig eftersmak.

Rimini Extra Vergine Olive Oil 500 ml

En olivolja av högsta kvalitet, extra vergine. Ekologisk och plockad för hand. Pressad i stora granitpressar inom 24 timmar efter skörd. Den görs på en blandning av Correggiolo och Frantoio oliver. Den har en pepprig smak som gör att den passar perfekt att ha på matbordet för att avnjutas ”rå”.
Gridelli Rimini Vergine Olive Oil
Gridelli PeperoncinoChili Olive Oil

Peperoncino Extra Virgin Olive Oil 250 ml

Samma olja som Pascoli men smaksatt med stark ekologisk Kalabresisk chilipeppar (peperoncino).

Il Novello ekologisk 500 ml

Novello är olivoljan från första skörden i slutet på oktober. Olivsorten som denna olja är gjord av heter Correggiolo. Smaken är gräsig och har en distinkt smak av färska kronärtskockor samt en pepprig eftersmak. Den skall med fördel användas rå eller till en sallad ihop med någon av våra balsamico, på grillat kött/grönsaker, kokta grönsaker, på vaniljglass med lite havssalt, att doppa bröd i, till mozzarella och på din favoritmat i största allmänhet. 

Gridelli-Novello
Gridelli Balsamico Bianco

Aceto Balsamico Bianco 250 ml

Gjord på enbart trebbianodruvor. Denna produkt är ej lagrad vilket ger den en härligt spritzig/fruktig känsla/ smak. Innehåller inget tillsatt socker, färgämnen eller övriga tillsatser. God ihop med olivoljan till en sallad, utmärkt att ringla på kallt kött/fisk för att göra en fräsch förrätt.

Aceto Balsamico Nero 250 ml

Gjord av druvorna lambrusco och trebbiano som växer där oliverna växer, balsamicon lagras sedan på fat av ek och körsbär i minst fem år i Modena. Den innehåller inget tillsatt socker, färgämnen eller övriga tillsatser. Jättegod ihop med olivoljan men också jättegod på gorgonzola eller att droppa på vaniljglass med färska bär.
Gridelli Balsamico Nero
Pistagecreme Gridelli

Crema al Pistacchio
200 g

En pistagecreme från Sicilien i knallrosa förpackning. Fri från palmolja. Fantastisk att servera tillsammans med mörk choklad och färska bär. Den är även god att ha till vitt bröd, söta kex eller mjuka kakor. Bjud den som en dipp till färska frukter och bär.

Marmellata Bergamotto 260 g

Detta är en marmelad gjord på hela 67% bergamott. En citrusfrukt direkt förknippad med det soliga Kalabrien. Marmeladen är bittersöt och liknar ingen annan marmelad. Passar till all ost men är även god på bröd med kallt smör eller för den vågade ihop med både kött och fisk.
Gridelli Bergamottmarmelad
Rummo Regular

Rummo Pasta

Torkad Pasta av det välkända märket Rummo som grundades 1846. Pastan håller mycket hög kvalitet och produceras enligt en gammal hantverksmetod, långsam extrudering med bronsmunstycken. Detta ger en porös yta som bättre suger upp pastasåsen. Fabriken ligger i Benevento i Campania i södra italien, där det bästa durumvetet odlas, och vattnet som används kommer speciellt från Sannio-dalen.

Rummo Pasta Glutenfri

Denna pastan är gjord på samma vis och med samma omsorg som durumvete pastan. Den här glutenfria pastan är gjord på majs och fullkornsris.
Rummo Gluten Free
argomonte

Argomonte 330 g

Färdig tomatsås gjord på sicilianska dadeltomater. Färdig på 1 minut, bara att värma. Utan konserveringsmedel eller färgämnen. Glutenfri, vegansk. Passar också utmärkt för att göra en ragù som ska koka lite längre. Dadeltomater är sötare än andra typer av tomater, därför blir ofta såser gjorda på dem mustigare och mer smakrika.

Nduja di Spilinga 135 g

Den kalabriska salamin ’Nduja är en mjuk, bredbar salami (namnet härstammar från det franska ordet ”andouille”, som betyder korv) med en distinkt kryddighet. Den lysande röda färgen kommer naturligt från den torkade röda chilipeppar, som finns i korvsmeten tillsammans med de mest smakrika delarna av grisen. ’Nduja har sitt ursprung i området Spilinga, men nuförtiden produceras den i hela regionen.

Den är gudomlig på en bit bröd, men också som krydda på pizza, bruschetta, i pastasåsen eller som smakförhöjare i omelett. Delizie di Calabrias ’Nduja di Spilinga är en delikatess av högsta möjliga kvalitet, där enbart de bästa råvarorna har använts.

nduja di spilinga
salsa tartufata

Salsa Tartufata 80g

Färdig för användning. Om man vill höja smaken ytterligare kan man göra en snabb sauté med vitlök och olja, låta den svalna och använda blandningen för att breda på bruschetta eller crostini, eller för att smaksätta pasta, pizza, kött eller fisk. Man kan också lägga till lite matlagningsgrädde för att göra den ändå krämigare. Perfekt till antipastitallriken.